Koffiestories

Koffiestories

Koffiestories brengt verhalen over koffie. Van bij de plant tot in het kopje gaat Koffiestories op zoek naar boeiende informatie en intrigerende getuigenissen. Met bijzondere aandacht voor erfgoed geeft Koffiestories je inzicht in het rijke verleden van koffie en laat het je kennismaken met het reilen en zeilen in de wereld van koffie vandaag.

Graag alle info gebundeld? Lees het boek
'Koffiestories. Een complete geschiedenis van brander tot barista.'

Lees meer

Het project

Koffiestories brengt het koffie-erfgoed in kaart. Aandacht gaat uit naar objecten en botanica, maar ook het vakmanschap dat de koffiesector rijk is en de tradities verbonden aan het zetten en drinken van een kopje koffie komen aan bod.

Lees meer

Activiteiten

Welke weg legt koffie af voor het als zwart goud in een kopje belandt? Of het nu gaat over botanisch onderzoek naar de koffieplant, het vakmanschap van de meesterbrander of de verhalen en tradities rond koffie, Koffiestories brengt het allemaal. Twee expo’s gunnen je een blik op het veelzijdige verhaal van koffie. Ontdek de wereld in een kopje.

Lees meer

(Hi)Stories over koffie

Duik mee in de wereld van koffie en ons rijke koffieverleden. Van bij de plant tot in het kopje belichten verhalen en (hi)stories de weg die koffie aflegt en de handen en kennis die nodig zijn om te kunnen genieten van een heerlijk kopje.

Lees meer

Over ons

Met Koffiestories streven de initiatiefnemers en partners, uit het erfgoedveld en daarbuiten, naar een kwaliteitsvolle erfgoedbeleving rond koffie.

Lees meer