(Hi)stories over koffie

Duik mee in de wereld van koffie en ons rijke koffieverleden. Van bij de plant tot in het kopje belichten verhalen en (hi)stories de weg die koffie aflegt en de handen en kennis die nodig zijn om te kunnen genieten van een heerlijk kopje.

Online expo

Gebeten om meer te weten over koffie? Maar lukt het je niet om de expo een bezoek te brengen? Geen nood, in deze coronatijden komt Koffiestories naar jou toe, waar en wanneer je wil. De online expo brengt je digitaal het hele koffieverhaal.

Verhalen

Uiteenlopende verhalen bundelen boeiende informatie en intrigerende getuigenissen over koffie. Van de wereldreis die koffie maakt tot kunst in een kopje. Kies er eentje of lees ze allemaal.

Koffieneuzen

Koffiestories kreeg de hulp van gedreven vrijwilligers. Of hun interesse nu uitgaat naar de plant, het vakmanschap, collecties of tradities, allemaal hebben ze een passie voor koffie. Maak kennis met de koffieneuzen.

Het koffieboek

Van bes tot boon, van plant tot kopje. Koffie is een drank die tot de verbeelding spreekt. Reis mee in het spoor van koffie en maak kennis met de spelers in de keten, het vakmanschap en de tradities die een kopje koffie uniek maken.

Heksje Rosalie

Heksje Rosalie vertelt in een bedtimestory de oorsprongsgeschiedenis van koffie aan kinderen. De illustraties en verzen nemen de kinderen mee in de wondere wereld van koffie.