Activiteiten

Welke weg legt koffie af voor het als zwart goud in een kopje belandt? Of het nu gaat over het botanisch verhaal van de koffieplant, het vakmanschap van de meesterbrander of de verhalen en tradities verbonden aan het drinken van koffie, Koffiestories brengt het allemaal.

De reizende expo 'Koffiestories' doorkruist Vlaanderen. In de online expo struin je digitaal door het verhaal. En in het voorjaar van 2021 kan je in Plantentuin Meise terecht voor een uitgebreide koffietentoonstelling. Ontdek de wereld in een kopje. 

Reizende expo's

-

Straffe Koffie in Plantentuin Meise

Straffe Koffie

In Plantentuin Meise start op 1 juli 'Straffe Koffie', een overzichtstentoonstelling over koffie. Kom er meer te weten over het botanische verhaal achter koffie. De koffiefamilie (Rubiaceae), met name in Centraal-Afrika, is één van de belangrijkste onderzoeksthema's van Plantentuin Meise. De expo combineert geschiedenis, tradities, plantkunde en wetenschappelijk onderzoek en neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de vele aspecten van koffie.

Ook de reizende expo 'Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed' zal er te zien zijn tot en met zondag 3 oktober.

Een bezoek brengen?
Bekijk de website van Plantentuin Meise voor tickets.

Adres:

Plantentuin Meise
Nieuwelaan 38
1860 Meise

-

Koffiestories in het Snijders&Rockoxhuis

Koffiestories reist naar het Snijders&Rockoxhuis

Vanaf midden oktober zal de reizende expo 'Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed' te bezoeken zijn in het Snijders&Rockoxhuis in Antwerpen.

Meer informatie volgt binnenkort

Snijders&Rockoxhuis

Keizerstraat 10-12
2000 Antwerpen

Online expo

Gebeten om meer te weten over koffie? Maar lukt het je niet om de expo een bezoek te brengen? Geen nood, in deze coronatijden komt Koffiestories naar jou toe, waar en wanneer je wil.
Dankzij de online expo krijg je met enkele muisklikken het hele koffieverhaal voorgeschoteld. Deze expo biedt je een volledig overzicht van de reizende expo en presenteert digitaal de verschillende thema’s. Met een koffie in de hand ontdek je het verhaal van plant tot kopje.

Lees meer