Activiteiten

Welke weg legt koffie af voor het als zwart goud in een kopje belandt? Of het nu gaat over het botanisch verhaal van de koffieplant, het vakmanschap van de meesterbrander of de verhalen en tradities verbonden aan het drinken van koffie, Koffiestories brengt het allemaal.

De reizende expo 'Koffiestories' doorkruist Vlaanderen. In de online expo struin je digitaal door het verhaal. En in het voorjaar van 2021 kan je in Plantentuin Meise terecht voor een uitgebreide koffietentoonstelling. Ontdek de wereld in een kopje. 

Reizende expo's

-

BELvue museum

Koffiestories
Een boon voor koffie-erfgoed

Deze tijdelijke expo is toegankelijk tijdens de openingsuren van het museum en is gratis te bezoeken.

Wil je graag een bezoek brengen? Reserveer kan hier.

Neem zeker deze maatregelen door die het museumbezoek op een veilige manier laten verlopen.

Adres:
Paleizenplein 7
1000 Brussel
info@belvue.be

Online expo

Gebeten om meer te weten over koffie? Maar lukt het je niet om de expo een bezoek te brengen? Geen nood, in deze coronatijden komt Koffiestories naar jou toe, waar en wanneer je wil.
Dankzij de online expo krijg je met enkele muisklikken het hele koffieverhaal voorgeschoteld. Deze expo biedt je een volledig overzicht van de reizende expo en presenteert digitaal de verschillende thema’s. Met een koffie in de hand ontdek je het verhaal van plant tot kopje.

Lees meer

Voorjaar 2021

Expo in plantentuin Meise

In het voorjaar van 2021 staat een overzichtstentoonstelling over koffie gepland in de Plantentuin Meise. Deze unieke locatie is het decor voor een uitgebreide botanische kijk op koffie, aangevuld met het cultuur-historische verhaal achter het branden, zetten en drinken van koffie.