Activiteiten

Welke weg legt koffie af voor het als zwart goud in een kopje belandt? Of het nu gaat over het botanisch verhaal van de koffieplant, het vakmanschap van de meesterbrander of de verhalen en tradities verbonden aan het drinken van koffie, Koffiestories brengt het allemaal.

De reizende expo 'Koffiestories' doorkruist Vlaanderen. In de online expo struin je digitaal door het verhaal. En in het voorjaar van 2021 kan je in Plantentuin Meise terecht voor een uitgebreide koffietentoonstelling. Ontdek de wereld in een kopje. 

Reizende expo's

-

Koffiestories trekt naar Brugge

Koffiestories op 4 locaties in Brugge.

De expo 'Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed' trekt in het najaar naar Brugge. Verspreid over 4 locaties in de stad kan je kennismaken met de 4 grote thema's van de expo: de koffieplant, het koffiebranden, het koffiezetten en het koffiedrinken.

Exacte data nog onder voorbehoud.
Later volgt meer informatie over de locaties en activiteiten.

Online expo

Gebeten om meer te weten over koffie? Maar lukt het je niet om de expo een bezoek te brengen? Geen nood, in deze coronatijden komt Koffiestories naar jou toe, waar en wanneer je wil.
Dankzij de online expo krijg je met enkele muisklikken het hele koffieverhaal voorgeschoteld. Deze expo biedt je een volledig overzicht van de reizende expo en presenteert digitaal de verschillende thema’s. Met een koffie in de hand ontdek je het verhaal van plant tot kopje.

Lees meer