Activiteiten

Welke weg legt koffie af voor het als zwart goud in een kopje belandt? Of het nu gaat over het botanisch verhaal van de koffieplant, het vakmanschap van de meesterbrander of de verhalen en tradities verbonden aan het drinken van koffie, Koffiestories brengt het allemaal.

De reizende expo 'Koffiestories' doorkruist Vlaanderen. In de online expo struin je digitaal door het verhaal. Ontdek de wereld in een kopje. 

Reizende expo's

Dees Koffie ©Alain Meessen

Koffiestories

Gedurende drie jaar reisde de expo 'Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed' door Vlaanderen. We werden verwelkomd in musea en op events, op één locatie of verspreid in de stad. We wensen alle partners te bedanken voor de fijne samenwerking en appreciëren dat we door hun gastvrijheid heel wat mensen konden warm maken voor de geschiedenis en het erfgoed achter ons kopje koffie.

 

Foto: Dees Koffie ©Alain Meessen

Online expo

Gebeten om meer te weten over koffie? Maar lukt het je niet om de expo een bezoek te brengen? Geen nood, in deze coronatijden komt Koffiestories naar jou toe, waar en wanneer je wil.
Dankzij de online expo krijg je met enkele muisklikken het hele koffieverhaal voorgeschoteld. Deze expo biedt je een volledig overzicht van de reizende expo en presenteert digitaal de verschillende thema’s. Met een koffie in de hand ontdek je het verhaal van plant tot kopje.

Lees meer