Besluit
Van de teler tot de barista: iedere ‘koffiespecialist’ in de koffieketen vervult zijn of haar rol in het perfectioneren van het kopje koffie, en dit met het nodige vakmanschap. En jij, hoe zet jij jouw kopje?
Beeld: Promo voor goede, sterke koffie van het Belgisch Koffiebureau. Jaren 1970. Collectie koffiebranderij De Witte Zwaan, Eeklo.
Bibliografie
A. Wellens, T. Zuidema e.a., ‘Tracé van koffie’, op: Eos Tracé, 2018. https://eostrace.be/traces/trace-van-koffie.
B. Deprez, Gebrand op koffie: van boon tot barista, Leuven, 2008.
CAG, Expo ‘Koffie, een kunst’, Erfgoeddag Leuven, 2019.
M. Nijsters en H. Rucquoy, Koffie, een vriend, Brussel, 1986.
M. Nijsters en M. Vermeersch, Slow coffee, Tielt, 2017.
R. Berghmans, Het Caffènation koffieboek, Antwerpen, 2017.
Beeld: Koffie, het werk van vele handen. Collectie koffiebranderij Koffie Kàn, Wenduine.